
Specjalny stop ZWILLING urzeka optymalną równowagą zawartości chromu i węgla - to sekret stali o szczególnie wysokiej jakości. Noże ze znakiem FRIODUR są uszlachetniane poprzez specjalne hartowanie w lodzie, co decyduje o ich jakości. Są one wyjątkowo elastyczne i odporne na korozję. Noże SIGMAFORGE - kute z jednego kawałka stali.
Dzięki ostrzu V-Edge firma ZWILLING wyznacza standardy dla noży kuchennych. Dzięki kątowi zoptymalizowanemu do ok. 30° (15° z każdej strony), stabilna krawędź tnąca zapewnia wydajność cięcia spełniającą najwyższe wymagania. Ostry kąt zapewnia jeszcze większą ostrość początkową i jeszcze większą radość z cięcia. Dzięki profilowi w kształcie litery V ostrze bez trudu przesuwa się po ciętym materiale.

Trzpień tworzy płynne przejście między rękojeścią noża a ostrzem. Ma ona kształt osłony dłoni i zapewnia nie tylko bezpieczeństwo, ale także zrównoważony rozkład ciężaru co stanowi klasyczne rozwiązanie dla profesjonalnej kuchni. Konstrukcja tworywa sztucznego z trzema nitami zachwyca optymalnym wyważeniem.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-400,00 złZwilling Professional S
Zestaw 2 noży Zwilling Professional S
Cena podstawowa 749,00 zł Cena 349,00 zł -
-
-
-
-
-
-400,00 złZwilling Professional S
Zestaw 4 noży do steków Zwilling Professional S
Cena podstawowa 999,00 zł Cena 599,00 zł -
-
-350,00 złZwilling Professional S
Zestaw 4 noży w drewnianym bloku Zwilling Professional S
Cena podstawowa 1 649,00 zł Cena 1 299,00 zł
Zwilling Professional S
PROFESSIONAL S to klasyczne noże do profesjonalnej kuchni. Noże wykonane są z opatentowanej stali o specjalnej formule, udoskonalanej od ponad 280 lat. W połączeniu z charakterystyczną dla ZWILLING techniką hartowania w lodzie, te ostrza FRIODUR® są twardsze, ostrzejsze, nie odbarwiają się ani nie odpryskują i dłużej zachowują ostrość.
Szlifowane i ręcznie wykańczane przez najbardziej wykwalifikowanych rzemieślników, sterowane laserem ostrze noży jest niewiarygodnie ostre. Solidny trzpień zapewnia odpowiednią równowagę i działa jak osłona palców. Precyzyjnie wykute z jednego kawałka litej stali, te trzynitowe noże z rękojeścią zapewniają optymalną równowagę i bezpieczną obsługę. Profesjonalni szefowie kuchni na całym świecie ufają tradycji i jakości tych imponujących noży.