Naczynia do duszenia Staub

Wykonane z żeliwa naczynia do duszenia mają czarne matowe wnętrze, które zapewnia doskonałe brązowienie potraw i łatwe ich wyjmowanie. Przygotuj pyszne, soczyste potrawy.
1 - 1 / 1 wyników
  • 5

Naczynia do duszenia Staub

Wykonane z żeliwa zatrzymującego ciepło, żeliwne naczynia do duszenia Staub mają czarne,  matowe, szorstkie wnętrze ze wzgórzami i dolinami, tworząc teksturowaną powierzchnię, która zapewnia doskonałe brązowienie potraw i łatwe uwalnianie aromatów. W naczyniach można smażyć mięso i drób, następnie dodać płyn, przykryć szczelną pokrywą (która zatrzymuje wilgoć) i dusić, aż potrawa będzie rozpływająca się w ustach. Patelnie są również idealne do gotowania paelli i jambalayi - po czym można je przenieść bezpośrednio na stół w celu podania.