Ładowanie...
Kategorie
Rdzeń ostrza wykonany ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 osadzonej w 100 warstwach stali - zapewnia twardość ok. 63 w skali Rockwella i maksymalną trwałość krawędzi.
Ostrze jest obustronnie szlifowane za pomocą szlifu Honbazuke, co zapewnia niezwykłą ostrość. Każde ostrze jest szlifowane ręcznie pod kątem od 9.5° do 12°.
Rękojeść wykonana z brzozy Masur w tradycyjnym kształcie litery "D" zapewnia równowagę, optymalną kontrolę i pracę bez zmęczenia. Elegancka zaślepka na końcu uchwytu uzupełnia jego konstrukcję.
-
-
-
-60,00 złMiyabi 5000MCD
Nóż Gyutoh
Cena podstawowa 2 709,00 zł Cena 2 649,00 złNajniższa cena: 2 119,20 zł +529,80 zł -
-
-
-
-
Miyabi 5000MCD
MIYABI 5000MCD to dzieło sztuki kulinarnej. Zarówno ostrze, jak i rękojeść zostały wykonane z najszlachetniejszych materiałów, które nadają im efektowny wygląd. Co więcej - mocny rdzeń ze stali proszkowej SG2 z mikrowęglikiem jest chroniony przez 100 warstw stali. Innowacyjny proces CRYODUR®, polegający na utwardzaniu lodem, zapewnia długotrwałą ostrość ostrzy. Pod ich pięknym wyglądem zewnętrznym, kwiatowy wzór damasceński zapewnia dodatkową trwałość.
Ostrze tnące niczym skalpel jest uzupełnione równie efektowną rękojeścią z brzozy karelskiej (Masur). Ten ceniony materiał na rękojeści noży, jest również jedynym drewnem, z którego wykonano jajko Fabergé. Wykwintne i ergonomiczne, noże Miyabi z drewna brzozowego są tak dobre w dotyku, jak i w wyglądzie.
Wykonane ręcznie w Seki, Japonia.