Miyabi 5000MCD 67

Noże Miyabi 5000MCD 67 to nie tylko imponujące, unikatowe kwiatowe wzory damasceńskie, ale także wyjątkowa twardość ostrza, która zapewnia idealną pracę przez długi czas.
Stal
Stal

Ostrze CRYODUR - składa się z 132 warstw stali otaczających rdzeń ze stali proszkowej MC66. Hartowane w specjalnym procesie (w tym hartowanie z wymrażaniem w temperaturze -196°C), który zapewnia wyjątkową twardość (ok. 66 HRC).

Ostrze
Ostrze

Dwustronnie szlifowane ostrze o japońskim profilu i bardzo ostry szlif Honbazuke. Każde ostrze jest szlifowane ręcznie pod kątem od 9.5° do 12°.

Uchwyt
Uchwyt

Rękojeść wykonana z unikalnego drewna czarnego jesionu w tradycyjnym kształcie litery "D" uzupełniona eleganckim zakończeniem. Wstawka z logo w kształcie mozaiki przyciąga wzrok. Optymalne wyważenie rękojeści i ostrza.

1 - 5 / 5 wyników
  • 6
    Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD 67 - 13 cm
    Miyabi 5000MCD 67

    Nóż Shotoh

    Rating
    Cena 1 889,00 zł
  • 0
    Nóż Gyutoh Miyabi 5000MCD 67 - 20 cm
    Miyabi 5000MCD 67

    Nóż Gyutoh

    Rating
    Cena 2 649,00 zł
  • 0
    Nóż Santoku Miyabi 5000MCD 67 - 18 cm
    Miyabi 5000MCD 67

    Nóż Santoku

    Rating
    Cena 2 649,00 zł
  • 6
    Nóż do pieczywa Miyabi 5000MCD 67 - 24 cm
    Miyabi 5000MCD 67

    Nóż do pieczywa

    Rating
    Cena 2 649,00 zł
  • 5
    Nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD 67 - 24 cm
    Miyabi 5000MCD 67

    Nóż Sujihiki

    Rating
    Cena 2 649,00 zł

Miyabi 5000MCD 67

Miyabi 5000MCD 67 to prawdziwe dzieło sztuki. Ostrze wykonane jest z mikrokarbidowej, proszkowej stali MC66, która jest hartowana z wymrażaniem do imponującej wartości 66 HRC. Zapewnia to wyjątkowo ostrą i trwałą krawędź. Ostrze jest pokryte 132 dodatkowymi warstwami stali, dzięki czemu uzyskano piękny kwiatowy wzór damasceński.

Rękojeść noży z serii Miyabi 5000MCD 67 jest wykonana z wyjątkowego drewna - czarnego jesionu. Słoje i kolor uchwytu kontrastują z damasceńskim wzorem na ostrzu. Rękojeść jest wykonana w tradycyjnym kształcie litery "D", co zapewnia optymalną ergonomię, która nie powoduje zmęczenia podczas krojenia w kuchni.