Ładowanie...
Wielowarstwowe dno z rdzeniem aluminiowym zapewnia optymalną dystrybucję ciepła.
Stal nierdzewna 18/10 jest odporna na zarysowania, higieniczna, neutralna dla smaku i łatwa w utrzymaniu.
Ergonomiczne uchwyty wygodnie leżą w dłoni.
Ballarini Ancona
Seria BALLARINI Ancona sprawia, że w kuchni wszystko wygląda po prostu błogo. Wysokiej jakości naczynia ze stali nierdzewnej z satynowym wykończeniem nie tylko wyglądają elegancko, ale także zachwycają swoimi doskonałymi właściwościami. Nadają się do stosowania na wszystkich rodzajach płyt grzewczych, w tym indukcyjnych, a także w piekarnikach.
Garnki, patelnie i rondle są zawsze gotowe do pracy. Dzięki dokładnie dopasowanej szklanej pokrywie można mieć warzywa, mięso i sosy zawsze na oku, nie pozwalając na ucieczkę ciepła. Wielowarstwowe dno z aluminiowym rdzeniem przyczynia się do energooszczędnego gotowania poprzez szybkie i równomierne rozprowadzanie ciepła. Dodawanie odpowiedniej ilości płynów ułatwia również zintegrowana miarka.
W przypadku serii Ancona ze stali nierdzewnej radość nie kończy się na gotowaniu, ponieważ czyszczenie naczyń również jest proste i łatwe. Chociaż te wytrzymałe i odporne na zarysowania naczynia można myć w zmywarce, zalecamy jednak delikatne czyszczenie ręczne.