Indukcja
Patelnia żeliwna Zwilling Forge
  • Patelnia żeliwna Zwilling Forge
  • Patelnia żeliwna Zwilling Forge
  • Patelnia żeliwna Zwilling Forge
  • Patelnia żeliwna Zwilling Forge
  • Patelnia żeliwna Zwilling Forge
  • Patelnia żeliwna Zwilling Forge
  • Patelnia żeliwna Zwilling Forge
  • Patelnia żeliwna Zwilling Forge
  • Patelnia żeliwna Zwilling Forge
  • Patelnia żeliwna Zwilling Forge
  • Patelnia żeliwna Zwilling Forge
  • Patelnia żeliwna Zwilling Forge
  • Patelnia żeliwna Zwilling Forge
  • Patelnia żeliwna Zwilling Forge
  • Patelnia żeliwna Zwilling Forge
  • Patelnia żeliwna Zwilling Forge
  • Patelnia żeliwna Zwilling Forge
Patelnia żeliwna Zwilling Forge
Patelnia żeliwna Zwilling Forge Patelnia żeliwna Zwilling Forge Patelnia żeliwna Zwilling Forge Patelnia żeliwna Zwilling Forge Patelnia żeliwna Zwilling Forge Patelnia żeliwna Zwilling Forge Patelnia żeliwna Zwilling Forge Patelnia żeliwna Zwilling Forge Patelnia żeliwna Zwilling Forge Patelnia żeliwna Zwilling Forge Patelnia żeliwna Zwilling Forge Patelnia żeliwna Zwilling Forge Patelnia żeliwna Zwilling Forge Patelnia żeliwna Zwilling Forge Patelnia żeliwna Zwilling Forge Patelnia żeliwna Zwilling Forge Patelnia żeliwna Zwilling Forge

Zwilling Forge Patelnia żelazna

Rozmiar
1026226
269,00 zł
rating (0)
Nie ma wystarczającej ilości produktów w magazynie
Patelnia żeliwna Zwilling Forge
Patelnia żelazna Zwilling Forge
269,00 zł

Patelnia żelazna ZWILLING Forge to wyjątkowa patelnia, która zagwarantuje Ci nowe doświadczenia w Twojej kuchni. Wykonana z kutego żelaza, zapewni Ci doskonałe rezultaty podczas smażenia i grillowania, pod warunkiem odpowiedniego jej użycia. Ciesz się chrupiącymi ziemniakami, soczystymi stekami i perfekcyjnie grillowanymi warzywami w nowym wydaniu!

Ważne jest jednak, aby zwrócić uwagę na kilka specjalnych cech tej patelni, zwłaszcza przed jej pierwszym użyciem. Po wyjęciu z opakowania zauważysz warstwę oleju na patelni, która służy do jej ochrony. Tę warstwę należy usunąć za pomocą płynu do mycia naczyń. Następnie powinieneś "przyprawić" patelnię. Jest to prosty proces: nanieś niewielką ilość oleju na patelnię i umieść ją na kuchence, grillu lub w piekarniku (przy temperaturze do 250°C). Proces ten tworzy naturalną warstwę ochronną, znaną jako patyna, która będzie się pogłębiać przy każdym kolejnym użyciem patelni, zapobiegając przywieraniu potraw do jej dna. Z czasem, będziesz mógł używać coraz mniej oleju, co pozwoli Ci gotować zdrowsze dania z minimalną ilością tłuszczu. Patyna nadaje patelni charakterystycznego, brązowo-czarnego koloru, zapewniającego jej trwałość na lata.

Diamentowy wzór na dnie patelni to kolejna jej zaleta. Sprawia on, że smak Twoich potraw jest jeszcze intensywniejszy. Ponadto, dno patelni idealnie przewodzi ciepło i jest niezwykle wytrzymałe, nie odkształcając się nawet przy wysokich temperaturach. To sprawia, że żelazna patelnia jest idealna do smażenia mięsa lub grillowania warzyw i innych aromatycznych dań. Ponieważ uchwyt może się nagrzewać podczas smażenia, zawsze używaj rękawicy kuchennej, aby uniknąć oparzeń. Patelnię można używać nie tylko na kuchence indukcyjnej, ale również na innych typach kuchenek, na grillu oraz w piekarniku.

CECHY SZCZEGÓLNE

  • Trwała, solidna patelnia wykonana z wysokiej jakości żelaza
  • Idealna do smażenia i grillowania
  • Przyprawianie patelni tworzy naturalną powłokę (patynę)
  • Solidna żelazna konstrukcja z diamentowym wzorem dla intensywnych aromatów
  • Do wszystkich rodzajów kuchenek, w tym indukcyjnych, grillowych i piekarników

WYMIARY

Średnica: 24 cm 28 cm
Średnica dna: 18.4 cm 22.5 cm
Wysokość: 9.4 cm 8.7 cm
Długość: 50.2 cm 54.4 cm
Szerokość: 24 cm 28 cm
Masa: 1.08 kg 1.4 kg
Przeznaczenie
Do smażenia
Linia
Forge
Rodzaj patelni
Płytka
Materiał
Żelazo
Powłoka zapobiegająca przywieraniu potraw
Nie
Przystosowanie do kuchenek gazowanych
Tak
Przystosowanie do kuchenek elektrycznych
Tak
Przystosowanie do kuchenek ceramicznych
Tak
Przystosowanie do kuchenek halogenowych
Tak
Przystosowanie do kuchenek indukcyjnych
Tak
Przystosowanie do piekarnika
Tak
Odporność termiczna
250°C
Źródło ciepła
Kuchenka ceramiczna
Kuchenka elektryczna
Kuchenka gazowa
Kuchenka halogenowa
Płyta indukcyjna
Thermopoint
Nie
Czyszczenie przy użyciu zmywarek
Nie
Produkcja
Zwilling J.A. Henckels AG Germany

Warunki gwarancji (186.13k)

SMAŻENIE NA ŻELAZNEJ PATELNI - ALE WE WŁAŚCIWY SPOSÓB

Przed pierwszym użyciem musisz wypalić swoją patelnię żelazną ZWILLING, aby uzyskać patynę. W tym celu należy po prostu dodać trochę oleju do patelni i podgrzać ją na średnim ogniu na kuchence lub na grillu, aż cały olej odparuje. Alternatywnie można też natrzeć patelnię olejem i umieścić ją w piekarniku rozgrzanym do 250°C. Jeśli chcesz uzyskać bardziej jednolitą i trwałą patynę, powtórz ten proces trzy lub cztery razy. Należy pamiętać o wymiarach patelni, jeśli chcesz ją wypalić w piekarniku.

WŁAŚCIWA PIELĘGNACJA I CZYSZCZENIE PATELNI ŻELAZNEJ

Od wypalania do mycia: Dowiedz się wszystkiego o prawidłowej pielęgnacji swojej patelni żelaznej i sprawdź przydatne wskazówki.

ZOBACZ WIĘCEJ

LEPSZA Z KAŻDYM UŻYCIEM

Ponieważ patyna na początku jest jeszcze cienka, zaleca się smażenie z odpowiednią ilością tłuszczu lub oleju. Patyna staje się coraz lepsza z każdym użyciem, dzięki czemu będziesz potrzebować coraz mniej oleju i będziesz mógł smażyć praktycznie bez dodatku tłuszczu.

SOLIDNA I WSZECHSTRONNA

Żelazo jest bardzo wytrzymałe i bez problemu znosi wysokie temperatury. Dlatego też możesz używać swojej patelni na wiele sposobów, czy to na płycie indukcyjnej lub gazowej, na grillu czy w piekarniku.

POMYSŁ NA PIKANTNY SMAŻENIE

Ponieważ patelnia żelazna nie jest pokryta powłoką, doskonale nadaje się do ostrego smażenia, pieczenia i grillowania mięsa i warzyw. W domu na kuchence i na zewnątrz na grillu.

KORZYŚCI PŁYNĄCE Z ŻELAZA

Żelazo jest bardzo wytrzymałym materiałem, dlatego patelnia jest bardzo trwała. Ponadto może być ono podgrzewane do bardzo wysokich temperatur i zatrzymywać ciepło przez bardzo długi czas.

SPECJALNE DNO

Diamentowy wzór na dnie patelni jest zauważalny na pierwszy rzut oka. Nadaje to potrawom bardziej intensywny smak i poprawia nieprzywierającą powłokę patelni.