

Ładowanie...
Zestaw do fondue firmy STAUB łączy w sobie klasyczną formę przygotowania z zaletami wytrzymałego żeliwa. Tradycyjne fondue warzywne lub mięsne w oleju lub bulionie, fondue z sera szwajcarskiego z wytrawnym białym winem, fondue deserowe z rozpuszczoną czekoladą czy delikatne fondue rybne - wyobraźnia nie zna granic. Dzięki doskonałemu magazynowaniu ciepła żeliwa naczynie nagrzewa się szybko, równomiernie i pozostaje ciepłe przez długi czas. Jeśli garnek jest podgrzewany na kuchence zamiast nad podgrzewaczem, można go łatwo transportować za pomocą ergonomicznych uchwytów i ustawiać na stole w jadalni. Zdejmowany uchwyt na widelce chroni również przed rozbryzgami oleju na stole lub ubraniu. Dzięki gładkiej, emaliowanej powierzchni wewnętrznej żywność nie przywiera, a wszelkie pozostałości można łatwo usunąć. Wreszcie, podrzewacz można umieścić w naczyniu do góry nogami, a zestaw można schować, aby zaoszczędzić miejsce.
Średnica: | 16 cm | 18 cm | 20 cm |
Średnica dna: | 12.5 cm | 12.5 cm | 12.5 cm |
Wysokość (bez pokrywki): | 7 cm | 8.5 cm | 10 cm |
Wysokość: | 8.4 cm | 10 cm | 11.6 cm |
Długość: | 21.7 cm | 24.3 cm | 26.5 cm |
Pojemność: | 1.1 ltr | 1.6 ltr | 2.3 ltr |
Masa: | 3.3 kg | 3.8 kg | 4.3 kg |
Szerokość: | 16.7 cm | 18.7 cm | 20.7 cm |
Żeliwo jest trwałe, kwasoodporne, odporne na zarysowania i niewrażliwe na wahania temperatury. Naczynie można ustawić na dowolnej kuchence, w piekarniku lub w zamrażarce.
Gładka emalia od wewnątrz zapobiega przywieraniu potraw i jest bardzo łatwa do czyszczenia ciepłą wodą. Jest pozbawiona smaku, dzięki czemu zapewnia niezmąconą przyjemność delektowania się przyrządzonymi potrawami.
Produkty żeliwne STAUB pochodzą z francuskiej fabryki, gdzie każdy po wielu etapach pracy staje się wyjątkowy. Na koniec są sprawdzane zgodnie ze ścisłymi wymogami jakości.
Wszystkie naczynia żeliwne marki STAUB produkowane są we Francji z zachowaniem tradycyjnego rzemiosła. Do wykonania jednego naczynia potrzeba ok. 25 par rąk i co najmniej 100 ruchów.
STAUB - Z ALZACJI NA CAŁY ŚWIAT
Ciesz się francuską sztuką kulinarną - naczynia żeliwne i ceramika STAUB łączą w sobie innowację i tradycję w autentyczny i pełen pasji sposób. Dlatego też smakosze na całym świecie doceniają wyjątkowość produktów i kochają ich design. Wysokiej jakości marka z Alzacji wprowadza tradycyjne rzemiosło i kolorowe wzornictwo do Twojej kuchni - i na stół!
ZOBACZ WIĘCEJ