

Ładowanie...
Tajine to tradycyjne dania kuchni marokańskiej. Przepisy tego regionu zawierają zwykle dużą ilość warzyw oraz mięso. Dania Tajine cechują się koniecznością powolnego duszenia.
Naczynie do Tajine Staub ma specjalną pokrywkę, przystosowaną do tego typu obróbki cieplnej. Wyprofilowana pokrywa umożliwia optymalną cyrkulację pary, a co za tym idzie, idealne nawilżenie potrawy i odprowadzenie zbędnego powietrza.
Dolna część naczynia wykonana jest z emaliowanego żeliwa i pokryta wewnątrz powłoką non – stick, uniemożliwiającą przywieranie potraw. Pokrywka naczynia Tajine jest ceramiczna.
Można stosować na wszystkich źródłach ciepła, również na kuchence indukcyjnej.
Średnica: | 20 cm | 28 cm |
Średnica dna: | 14 cm | 18.8 cm |
Wysokość (bez pokrywki): | 4 cm | 6.5 cm |
Długość: | 20 cm | 28 cm |
Masa: | 1.8 kg | 3.4 kg |
Szerokość: | 20 cm | 28 cm |
Wszystkie naczynia żeliwne marki STAUB produkowane są we Francji z zachowaniem tradycyjnego rzemiosła. Do wykonania jednego naczynia potrzeba ok. 25 par rąk i co najmniej 100 ruchów.
STAUB - Z ALZACJI NA CAŁY ŚWIAT
Ciesz się francuską sztuką kulinarną - naczynia żeliwne i ceramika STAUB łączą w sobie innowację i tradycję w autentyczny i pełen pasji sposób. Dlatego też smakosze na całym świecie doceniają wyjątkowość produktów i kochają ich design. Wysokiej jakości marka z Alzacji wprowadza tradycyjne rzemiosło i kolorowe wzornictwo do Twojej kuchni - i na stół!
ZOBACZ WIĘCEJ