

Ładowanie...
Dzięki okrągłemu naczyniu z sześcioma otworami w szybki i łatwy sposób przygotujesz wykwintne dania ze ślimakami w roli głównej. Ten praktyczny pomocnik sprawi, że nawet najbardziej charakterystyczne dla kuchni francuskiej dania ugotujesz niczym prawdziwy profesjonalista. Delikatnie podniesiony rant umożliwia ich zapiekanie w serze bądź w przepysznym, aromatycznym maśle ziołowym. To czarne, wygodne naczynie o średnicy 14 cm wykonane zostało z litego żeliwa, będącego prawdziwym klasykiem wśród naczyń do pieczenia. Sprawia, że przyrządzane ślimaki ugotują się równomiernie i szybko nawet w amatorskiej kuchni. Wygodne uchwyty umożliwiają łatwe przenoszenie oraz serwowanie potraw bezpośrednio na stole. Dzięki naczyniu do ślimaków Staub przeniesiesz kawałek Francji do swojego domu, zachwycając prawdziwymi delikatesami.
Średnica: | 14 cm |
Wysokość: | 2.8 cm |
Długość: | 19 cm |
Szerokość: | 14.7 cm |
Masa: | 0.75 kg |
Wszystkie naczynia żeliwne marki STAUB produkowane są we Francji z zachowaniem tradycyjnego rzemiosła. Do wykonania jednego naczynia potrzeba ok. 25 par rąk i co najmniej 100 ruchów.
STAUB - Z ALZACJI NA CAŁY ŚWIAT
Ciesz się francuską sztuką kulinarną - naczynia żeliwne i ceramika STAUB łączą w sobie innowację i tradycję w autentyczny i pełen pasji sposób. Dlatego też smakosze na całym świecie doceniają wyjątkowość produktów i kochają ich design. Wysokiej jakości marka z Alzacji wprowadza tradycyjne rzemiosło i kolorowe wzornictwo do Twojej kuchni - i na stół!
ZOBACZ WIĘCEJ