Ładowanie...
Żeliwna prostokątna forma do zapiekania jest częścią sprawdzonego asortymentu kuchni Staub, na którym polegają również najlepsi szefowie kuchni. Przy wymiarach 30 x 20 x 7 cm ma całkowitą pojemność 3.15 ltr. Kształt nadaje się szczególnie do przygotowywania zapiekanek. Makaron leży całkowicie płasko na równym dnie, a ryby, mięso i inne potrawy można perfekcyjnie ugotować.
Naczynie do zapiekania można stosować na wszystkich typach kuchenek, w tym indukcyjnych. Solidne uchwyty boczne są wykonane z żeliwa i łatwe do trzymania. Ułatwia to obsługę, gdy wkładasz zapiekankę do pieca. Dzięki praktycznemu rozmiarowi i dokładnemu dopasowaniu do innych kształtów serii, naczynia można układać w stosy, aby zaoszczędzić miejsce. Stylowa, grafitowo-szara brytfanna marki STAUB stawia na profesjonalizm, który pozwoli Ci tworzyć zarówno proste jak i skomplikowane dania.
CECHY SZCZEGÓLNE
- Idealne do potraw piekarniczych, bardzo dobrze równomiernie rozprowadza ciepło
- Długie utrzymywanie ciepła
- Przystosowane do wszystkich rodzajów kuchenek
WYMIARY
Wysokość: | 7 cm |
Długość: | 30 cm |
Pojemność: | 3.15 ltr |
Masa: | 3 kg |
Szerokość: | 20 cm |
- Przeznaczenie
- Do pieczenia
- Linia
- Sur la Table Minis
- Materiał
- Żeliwo
- Rodzaj powłoki
- Emaliowana
- Powłoka zapobiegająca przywieraniu potraw
- Tak
- Przystosowanie do kuchenek gazowanych
- Tak
- Przystosowanie do kuchenek elektrycznych
- Tak
- Przystosowanie do kuchenek ceramicznych
- Tak
- Przystosowanie do kuchenek halogenowych
- Tak
- Przystosowanie do kuchenek indukcyjnych
- Tak
- Przystosowanie do piekarnika
- Tak
- Odporność termiczna
- 240°C
- Źródło ciepła
- Kuchenka ceramiczna
Kuchenka elektryczna
Kuchenka gazowa
Kuchenka halogenowa
Płyta indukcyjna - Uchwyt
- Żeliwny
- Czyszczenie przy użyciu zmywarek
- Tak
- Gwarancja
- 30 lat
- Producent
- Staub Fonderie SARL
Rue des Fondeurs
Merville, Francja
info@zwilling.com
Dowiedz się więcej o naszych naczyniach żeliwnych
Produkcja naczyń żeliwnych
Wszystkie naczynia żeliwne marki STAUB produkowane są we Francji z zachowaniem tradycyjnego rzemiosła. Do wykonania jednego naczynia potrzeba ok. 25 par rąk i co najmniej 100 ruchów.
STAUB - Z ALZACJI NA CAŁY ŚWIAT
Ciesz się francuską sztuką kulinarną - naczynia żeliwne i ceramika STAUB łączą w sobie innowację i tradycję w autentyczny i pełen pasji sposób. Dlatego też smakosze na całym świecie doceniają wyjątkowość produktów i kochają ich design. Wysokiej jakości marka z Alzacji wprowadza tradycyjne rzemiosło i kolorowe wzornictwo do Twojej kuchni - i na stół!
ZOBACZ WIĘCEJ