

Ładowanie...
Żeliwne naczynie żaroodporne dostępne w 3 wersjach kolorystycznych przekonało już światowej sławy najlepszych szefów kuchni. Dzięki temu uniwersalnemu naczyniu żaroodpornemu potrawy można najpierw smażyć na kuchence, a następnie zapiekać w piekarniku. Dzięki atrakcyjnemu wyglądowi okrągły kształt nadaje się również do serwowania potraw.
Dwa praktyczne uchwyty boczne ułatwiają obsługę. Żeliwne naczynia żaroodporne firmy STAUB można przechowywać w szafce kuchennej, aby zaoszczędzić miejsce, ponieważ można je układać w stosy w różnych rozmiarach. Praktyczny towarzysz kuchni może być używany na wszystkich popularnych typach kuchenek, w tym kuchenkach indukcyjnych, i jest idealny do gotowania w piekarniku. Dzięki temu wysokiej jakości naczyniu żaroodpornemu wykonanemu z wytrzymałego żeliwa, które magazynuje ciepło i ponownie je równomiernie uwalnia, uzyskasz pyszne zapiekanki.
Średnica: | 16 cm | 20 cm |
Średnica dna: | 12.8 cm | 16.5 cm |
Wysokość: | 5 cm | 5 cm |
Długość: | 22 cm | 26.2 cm |
Pojemność: | 400 ml | 750 ml |
Masa: | 0.75 kg | 1.5 kg |
Szerokość: | 16.2 cm | 26 cm |
Wszystkie naczynia żeliwne marki STAUB produkowane są we Francji z zachowaniem tradycyjnego rzemiosła. Do wykonania jednego naczynia potrzeba ok. 25 par rąk i co najmniej 100 ruchów.
STAUB - Z ALZACJI NA CAŁY ŚWIAT
Ciesz się francuską sztuką kulinarną - naczynia żeliwne i ceramika STAUB łączą w sobie innowację i tradycję w autentyczny i pełen pasji sposób. Dlatego też smakosze na całym świecie doceniają wyjątkowość produktów i kochają ich design. Wysokiej jakości marka z Alzacji wprowadza tradycyjne rzemiosło i kolorowe wzornictwo do Twojej kuchni - i na stół!