Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Zupa rzodkiewkowa
Wkrótce sezon na młodą rzodkiewkę dlatego warto zrobić zupę rzodkiewkową. Będzie w sam raz na wiosnę, jest lekka i pyszna.
Zupa rzodkiewkowa
Składniki
- 2 pęczki rzodkiewki najlepiej z liśćmi,
- 1 marchewka,
- sól, pieprz,
- liść laurowy, ziele angielskie,
- gałązka lubczyku,
- szczypiorek,
- ew. olej.
Instrukcja
- Zacznij od obrania marchew, odkrój liście rzodkiewki - nie wyrzucaj, warzywa dobrze umyj.
- Pokrój marchewkę w cienkie plastry, rzodkiewkę w ćwiartki.
- Wrzuć warzywa do garnka, dodaj ziele, liść laurowy i lubczyk, zalej wodą tak by były przykryte.
- Ugotuj do miękkości pod koniec gotowania dodaj pokrojone liście rzodkiewki, gotuj aż zmiękną.
- Przypraw do smaku, dodaj posiekany szczypiorek.
- Jeśli nie jesteś na diecie dodaj do zupy odrobinę dobrego oleju.
Dodatkowe informacje
- Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Zakręcony wege obiad
Autor: Edyta Stępczyńska