Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Zielona szakszuka
Zielona szakszuka
Szakszuka to idealny pomysł na zdrowe, pełnowartościowe i niezwykle smaczne śniadanie. Zdobądź siłę na resztę dnia!
Składniki (4 porcje)
- 1 czosnek
- 1 zielona papryka
- 5 g mięty
- 20 g pietruszki
- 1 por
- 1 łyżeczka kuminu
- 50 g szpinaku
- 100 g groszku
- sok z połowy cytryny
- 200 g sera feta
- 4 jaja
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
- olej do smażenia
Przygotowanie
- Krok 1/5
Obierz i dokładnie posiekaj czosnek. Paprykę pokrój w kostkę. Posiekaj miętę i pietruszkę. Pora przekrój w pół i posiekaj.
- Krok 2/5
Na średnim ogniu rozgrzej patelnię z olejem. Dodaj czosnek i podsmaż przez ok. 2 minuty. Dodaj pora i paprykę, a następnie smaż przez ok. 3-4 minuty. Przypraw kuminem, gałką muszkatołową, solą i pieprzem do smaku.
Dodaj szpinak, groszek, połowę pietruszki i miętę na patelnię. Gdy szpinak zacznie się kurczyć dodaj sok z cytryny. Pokrusz połowę sera feta i dokładnie wymieszaj na patelni.
- Krok 4/5
Na patelni zrób 4 niewielkie dziury i wbij do nich jaja. Przypraw je solą i gotuj przez ok. 10 minut.
- Krok 5/5
Pokrusz pozostały ser feta i posyp szakszukę. Ozdób pozostałą pietruszką i dopraw solą oraz pieprzem.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwe
- Czas przygotowania: 20 minut