Głęboka patelnia do duszenia z pokrywką Staub
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Zapiekanka z batatów
Zapiekanka z batatów
Wszyscy znamy tradycyjne zapiekanki ziemniaczane. Nie wszyscy jednak jedliśmy zapiekankę z batatów. Oto pyszny przepis na wyjątkowy obiad.
Składniki (4 porcje)
- Około. 1,2 kg batatów (tak równomiernie grube, jak to tylko możliwe!)
- 1 ząbek czosnku
- 150 ml bulionu warzywnego
- 6 pomidorków koktajlowych
- 60 g sera Pecorino
- 40 g orzeszków pinii
- 4 gałązki szałwii
- Oliwa z oliwek
- Świeżo zmielona sól i pieprz
Przygotowanie
- Krok 1/3
Rozgrzej piekarnik do 200 °C. Bataty obierz i pokrój w cienkie i równe plastry. Ułóż plasterki blisko siebie i pod delikatnym skosem w naczyniu do duszenia STAUB.
- Krok 2/3
Ząbek czosnku obierz i drobno posiekaj. Umyte pomidory koktajlowe przekrój na pół lub na ćwiartki i połóż na batatach. Wlej bulion warzywny, skrop oliwą, dopraw solą i pieprzem, a wszystko posyp świeżo startym serem Pecorino.
- Krok 3/3
Na koniec zapiekankę posyp orzeszkami pinii i przepołowionymi liśćmi szałwii. Przykryj pokrywką i piecz w piekarniku przez 45–50 minut. Zdejmij pokrywkę 10 minut przed końcem, aby zapiekanka lekko zabarwiła się. Wyjmij naczynie do duszenia STAUB i podawaj zapiekankę z batatów jako dodatek lub wegetariańskie danie główne z sałatką.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy