Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Wrapy z grillowanym kurczakiem
Przed Wami kolejny, super łatwy przepis, którego przygotowanie nie powinno Wam zająć więcej niż 15 minut. Dodałem też przepis na ranch dressing, nie musisz więc kupować tego ze sklepu. Ten jest zdecydowanie zdrowszy i smaczniejszy :-) Smacznego!
Wrapy z grillowanym kurczakiem
Składniki
- 250g piersi z kurczaka (2 porcje)
- Przyprawa do kurczaka
- 1 łyżeczka papryki
- 1 łyżeczka czarnego pieprzu
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
- 100 g żółtego sera cheddar (opcjonalnie można użyć gruyere, gouda lub twardszej mozzarelli)
- pęczek świeżych liści kolendry
- 4 tortille
- 100g jogurtu naturalnego typu greckiego
- 25 ml śmietany 30-36%
- 2 łyżki świeżego kopru
- 2 łyżki świeżej pietruszki
- 1 łyżeczka czosnku w proszku
- 1 łyżeczka cebuli w proszku
- szczypta soli
- szczypta czarnego pieprzu
- 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek
Przygotowanie
- Rozgrzej patelnię grillową lub większy rondel i dodaj 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek
- Przypraw piersi z kurczaka i połóż na patelni grillowej
- Grilluj przez 3-4 minuty z każdej strony
- Po przygotowaniu kurczaka pokrój go na mniejsze kawałki
- Posiekaj świeży koperek, pietruszkę i wymieszaj z białym jogurtem i śmietanką
- Dodaj czosnek, cebulę w proszku i dobrze wymieszaj
- Dopraw solą i czarnym pieprzem według uznania
- Zetrzyj ser i posiekaj świeże liście kolendry
- Połóż tortille na płaskiej powierzchni, dodawaj mięso, posiekaną kolendrę i posyp tartym serem
- Skrop 1 łyżką sosu i złóż w burrito
- Grilluj tortille na patelni grillowej przez około 2-3 minuty z każdej strony na średnim ogniu
Dodatkowe informacje
- Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Taste is Yours
Autor: Ján Vasil