Prostokątna blacha do piekarnika Ballarini Patisserie
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Wegańskie ciasteczka owsiane z owocami
Wegańskie ciasteczka owsiane z owocami
Czas:
50 min
Porcje
30
Składniki
- 150 g mieszanki orzechów i suszonych owoców
- 200 g miękkiej margaryny lub wegańskiego masła
- 80 g cukru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 120 g mąki pszennej (typ 405)
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 120 g drobnych płatków owsianych
Przygotowanie
- Przygotowanie składników:
- Posiekaj drobno mieszankę orzechów i suszonych owoców.
- W misce ubij margarynę z cukrem i cukrem waniliowym na kremową masę.
- Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, płatki owsiane oraz posiekane orzechy z owocami. Dokładnie wymieszaj.
- Formowanie ciasteczek:
- Za pomocą dwóch łyżeczek lub dłoni formuj małe kulki (ok. 15 g każda).
- Układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy.
- Lekko spłaszcz każdą kulkę.
- Pieczenie:
- Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C (160°C z termoobiegiem) przez 15-20 minut, aż ciasteczka będą złociste.
- Po upieczeniu przełóż ciasteczka na kratkę do ostygnięcia
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy
Powiązane produkty
Blacha do pieczenia z rusztem Demeyere 5-Plus
Blacha do pieczenia z rusztem Demeyere Industry 5
Miska okrągła Staub
Miska z dwoma uchwytami Staub