Blender ręczny Zwilling Enfinigy
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Wegańskie ciasteczka owsiane z kokosem i czekoladą
Wegańskie ciasteczka owsiane z kokosem i czekoladą
Czas:
50 min
Porcje
30
Składniki
- 200 g miękkiego wegańskiego masła lub margaryny
- 75 g cukru trzcinowego
- 75 g syropu klonowego
- 1 opakowanie (8 g) cukru z prawdziwą wanilią
- 100 g mąki pełnoziarnistej
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 150 g drobnych płatków owsianych
- 75 g wegańskich kropelek czekoladowych
- 50 g wiórków kokosowych
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do 180°C (góra-dół) lub 160°C (termoobieg). Wyłóż blachę papierem do pieczenia.
-
W misce ubij miękkie masło z cukrem trzcinowym, syropem klonowym i cukrem waniliowym na puszystą masę.
-
Dodaj mąkę i proszek do pieczenia, mieszając do połączenia składników.
-
Wsyp płatki owsiane, krople czekoladowe i wiórki kokosowe, delikatnie mieszając, aż masa będzie jednolita.
-
Za pomocą dwóch łyżeczek lub małej łyżki do lodów formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i układaj je na przygotowanych blachach, zachowując odstępy.
-
Piecz ciasteczka na środkowej półce piekarnika przez 15-18 minut, aż nabiorą złotobrązowego koloru.
-
Po upieczeniu wyjmij ciasteczka z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy