
Garnek żeliwny do zup rybnych Staub
Ładowanie...
Ziemniaki obierz i pokrój na cienkie plasterki. Cukinię dokładnie umyj i również pokrój w cienkie plastry. Czosnek posiekaj drobno.
Sos: Na tej samej patelni zeszklij szalotki, posyp cukrem, skarmelizuj. Dodaj białe wino, bulion, przyprawy i zagotuj.
Pieczenie: Włóż udka z powrotem na patelnię, przykryj i piecz w piekarniku w 160°C przez 75 minut. Następnie piecz odkryte przez 15–30 minut, aż skórka będzie chrupiąca.
Wykończenie sosu: Wyjmij udka, dodaj śmietanę (opcjonalnie), zagęść sos skrobią, dopraw.
Podanie: Podawaj z sosem, ziemniakami i czerwoną kapustą.
Garnek żeliwny do zup rybnych Staub
Garnek żeliwny dynia Staub
Garnek żeliwny okrągły jodła Staub
Garnek żeliwny diament Staub
Garnek żeliwny okrągły karczoch Staub
Granitowa patelnia sauté z 2 uchwytami Ballarini Murano
Grillowa patelnia granitowa indukcyjna Ballarini Ferrara
Głęboka patelnia do duszenia z pokrywką Staub
Głęboka patelnia indukcyjna z 2 uchwytami Ballarini Alba
Głęboka patelnia indukcyjna z 2 uchwytami Ballarini Caprera