Staub Mini Ramekin Okrągły, 2 szt.
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Truskawkowe tiramisu
Sezon truskawkowy czai się tuż za rogiem. Jeśli macie maleńkie słoiczki wykorzystajcie je do przygotowania tego orzeźwiającego deseru! Włoskie kawowe tiramisu, przełamane rześkim puree truskawkowym - gwarantuję, że to idealne połączenie smakowe!
Truskawkowe tiramisu
Składniki (ok. 8 słoiczków)
- 250 g mocno schłodzonego serka mascarpone
- 300 ml mocno schłodzonej śmietanki 30%/36%
- 4 łyżki cukru pudru
- mini biszkopty
- ok. 120 ml mocnej kawy (zaparzonej i wystudzonej)
- ok. 100 ml likieru tiramisu/kawowego/jajecznego
- gorzkie kakao
- 10 truskawek zblendowanych na puree
Przygotowanie
- Serek, śmietankę i cukier umieszczamy w misce.
- Wszystko razem miksujemy na gładki, gęsty krem.
- Krem przekładamy do worka cukierniczego (krem szprycowałam dużą tylką Wilton 1A).
- Szykujemy słoiczki, w których warstwowo układamy:
- 2 łyżki likieru --> biszkopty namoczone w kawie --> oprószamy kakao --> krem śmietankowy --> 3 łyżki puree truskawkowego --> biszkopty namoczone w kawie --> oprószamy kakao --> krem śmietankowy --> oprószamy kakao
- Desery chłodzimy min. 2h przed podaniem.
Dodatkowe informacje
- Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Cake Caprice
Autor: Karolina Michniewicz