Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Trufle czekoladowe
Z okazji Dnia Czekolady nie musimy ograniczyć się do zjedzenia zwykłej tabliczki czekolady. Jest to idealny moment, aby wypróbować nowe, pyszne przepisy, w których wykorzystujemy właśnie ten przysmak. Nasz pomysł na dziś - pyszne trufle. Smacznego!
Czekoladowe trufle
Składniki
Baza
- 400 g ciemnej czekolady
- 1,5 szklanki śmietany (36%)
Wierzch
- 25 g kakao w proszku
- 25g prażonych, posiekanych orzeszków ziemnych
- 50 g białej czekolady
Opcjonalne składniki
- roztopione masło orzechowe
- sól morska
- szczypta chili w proszku
Przygotowanie
- Do małego garnka, na bardzo małym ogniu, dodaj ciemną czekoladę i śmietanę i mieszaj, aż uzyskasz gładką konsystencję.
- Wlej do płaskiego naczynia i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę lub do momentu, aż mieszanina stwardnieje.
- Łyżeczką (lub łyżką do lodów) uformuj kulki (Schłodź ponownie, jeśli zacznie się roztapiać).
- Wersja 1: Obtocz trufle w kakao i odłóż na bok
- Wersja 2: Obtocz trufle w orzechach ziemnych. Możesz również zanurzyć je w roztopionym maśle orzechowym zanim otoczysz je orzechami
- Wersja 3: Rozpuść białą czekoladę w małej misce i polej nią trufle.
- Umieść trufle w lodówce, aby trochę ochłodzić lub podawaj natychmiast.
- Smacznego :)
Dodatkowe informacje
- Wersje opcjonalne
- Roztop słodką czekoladę i zanurz w truflach, posyp solą morską i wstaw do lodówki.
- Jeśli chcesz mieć bardziej ekstrawagancką wersję, dodaj szczyptę chili do proszku kakaowego, a następnie zwiń trufle.
- Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Taste is Yours
Autor: Ján Vasil