Tytanowa patelnia indukcyjna Ballarini Alba
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Trofie al pesto
Trofie al pesto
Trofie uznawane są za jeden z symboli Ligurii. Oto pyszny i prosty przepis dla każdego miłośnika włoskiej kuchni.
Składniki (4 porcje)
- 500 g makaronu trofie
- 52 łyżki orzeszków pinii (prażonych)
- 525 g bazylii
- 550 g posiekanego parmezanu
- 5100 ml oliwy z oliwek
- 51 czerwona cebula
- 51 ząbek czosnku
- 5150 g zielonej fasoli
- 57 młodych ziemniaków
- 150 ml wody do makaronu
- Sól
- pieprz
- tarty parmezan (do podania)
- bazylia (do podania)
Przygotowanie (4 porcje)
- Krok 1/5
Obierz i posiekaj czerwoną cebulę i czosnek. Fasolkę szparagową przytnij i przekrój na pół.
- Krok 2/5
Dodaj prażone orzeszki pinii do moździerza. Dodaj sól, pieprz i czosnek i ubij wszystko razem. Dodaj bazylię, posiekany parmezan i trochę oliwy z oliwek i rozgnieć razem tworząc pesto. Odłóż na bok.
- Krok 3/5
Ziemniaki ugotuj w małym garnku z osoloną wodą, odcedź, ostudź i pokrój na kawałki wielkości kęsa. Zblanszuj fasolkę szparagową w małym garnku z osoloną wodą, aż będzie delikatna, ale nadal chrupiąca.
- Krok 4/5
Ugotuj makaron w dużym garnku z osoloną wodą, aż będzie al dente lub zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Odcedź, zostawiając trochę wody.
- Krok 5/5
Na patelni na średnim ogniu rozgrzej pozostałą oliwę z oliwek. Podsmaż ziemniaki następnie dodaj czerwoną cebulę i blanszowaną zieloną fasolkę. Dodaj makaron na patelnię wraz z wodą do makaronu i pesto. Dokładnie wymieszaj. Podawaj z dodatkowo rozdrobnionym parmezanem, serem i świeżą bazylią. Smacznego!
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy
- Czas przygotowania: 40 minut