Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Toskańska zupa z białej fasoli
Toskańska zupa z białej fasoli
Dawno nie było żadnych zup na naszym blogu, dlatego też dziś zupa, którą nie każdy z Was zna.
Składniki (4 porcje)
- 150 g białej fasoli
- 100 g fasoli kidney
- 800 ml wody
- 2 liście laurowe
- 100 g cebuli
- 5 g czosnku
- 100 g marchwi
- 100 g ziemniaków
- 50 g selera
- 700 ml bulionu warzywnego
- 50 ml octu białego
- 150 g kapusty włoskiej
- 400 g ciabatty
- 3 g chili
- 6 g szałwii
- 60 g parmezanu
- olej do smażenia
Przygotowanie
- Krok 1/5
Namocz fasole w połowie przygotowanej wody przez noc. Wypłucz je i włóż do garnka na drugi dzień. Dodaj drugą połowę wody i liście laurowe. Duś na małym ogniu przez ok. 40 minut
- Krok 2/5
Pokrój cebulę, czosnek, marchew, ziemniaki i seler w ok. 1 cm kostki. Podgrzej olej w garnku i podsmaż cebulę oraz czosnek, aż poczujesz ich zapach. Dodaj marchew i ziemniaki i dalej podsmażaj. Dodaj połowę ugotowanej fasoli do garnka. Dolej bulion warzywny oraz ocet i gotuj przez ok. 30 minut.
Pokrój kapustę włoską w cienkie plasterki. Po ugotowaniu zmiel zupę, aż będzie miała kremową konsystencję. Dodaj wody, jeśli będzie zbyt gęsta. Dodaj pozostałą fasolę oraz kapustę włoską do garnka i gotuj przez kolejne 5-10 minut.
- Krok 4/5
Rozgrzej piekarnik do 210°C. Pokrój ciabattę i połóż na papierze do pieczenia. Tostuj przez ok. 8-10 minut. Możesz do tego także wykorzystać Toster Zwilling Enfinigy.
Weź niewielkie naczynia do zapiekania i wlej do nich zupę. Pokrój chili w krążki i porwij szałwię. Połóż chili i liście szałwii na zupe. Posyp startym parmezanem i odrobiną oleju. Piecz w 210°C przez ok. 15 minut. Skrop jeszcze odrobiną oliwy po wyjęciu zupy z piekarnika. Podawaj z tostowaną ciabattą.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwe
- Czas przygotowania: 15 minut
- Czas pieczenia: 25 minut