Forma do tarty w kształcie serca Ballarini Patisserie
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Tarta z pomidorkami koktajlowymi i parmezanem
Tarta z pomidorkami koktajlowymi i parmezanem
Czas:
35 min
Porcje
4
Składniki
- 175 g mąki
- 80 g masła
- 85 g startego parmezanu
- 1 jajko
- 2 łyżki musztardy
- 4 łyżki gęstej śmietany
- 600 g pomidorków koktajlowych
- Listki świeżej bazylii
- Sól, pieprz
Przygotowanie
Ciasto na tartę:
- Mąkę i masło ucieramy ręcznie. Dodajemy jajko i tarty parmezan i całość zagniatamy. Następnie rozwałkowujemy ciasto na cienki placek.
- Formę na tartę smarujemy masłem lub wykładamy papierem do pieczenia. Układamy na niej rozwałkowany placek. Pieczemy w rozgrzanym do 180°C piekarniku przez ok 15 minut.
Farsz pomidorowy:
- Śmietanę mieszamy z musztardą, aż do uzyskania gładkiego sosu, którym smarujemy upieczoną tartę.
- Pomidorki koktajlowe myjemy. Układamy je jeden obok drugiego na tarcie. Posypujemy świeżymi listkami bazylii oraz doprawiamy solą i pieprzem.
- Pieczemy w rozgrzanym do 180°C piekarniku przez ok 10 -15 minut.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy
Powiązane produkty
Klasyczna, okrągła forma do pieczenia ciast Ballarini Patisserie
Okrągła płytka forma do pieczenia Ballarini Patisserie
Okrągła głęboka forma do pieczenia Ballarini Patisserie
Bambusowa deska kuchenna Zwilling
Deska do krojenia z litego drewna bukowego Zwilling
30-częściowy zestaw sztućców Zwilling Bellasera