Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Tarta jabłkowa
Prosta i szybka w przygotowaniu tarta jabłkowa, która zachwyci swoim smakiem każdego gościa. Sprawdź jak możesz wykorzystać nasze noże Zwilling Life do jej stworzenia!
Tarta jabłkowa
Składniki
- 150g mąki orkiszowej
- 150g mąki (550)
- 200 g zimnego masła, pokrojone w kostkę
- 70 g cukru kokosowego + kolejne 70g do montażu (* uwaga: cukier kokosowy ma 3 razy niższy indeks glikemiczny niż zwykły cukier)
- 1 jajko
- 4 średniej wielkości jabłko
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka cynamonu
Przygotowanie
- Na płaskiej powierzchni wymieszaj obie mąki, 70 g cukru kokosowego, kostkę masła i ugniataj ciasto.
- Gdy wszystkie składniki zostaną połączone, dodaj jajko i ugniataj przez kilka minut.
- Zawiń ciasto folią kuchenną i wstaw do lodówki na 15-20 minut.
- W międzyczasie obierz i cienko pokrój jabłka, a następnie wstaw je do miski. (Zalecam stosowanie ostrego noża do obierania z mniejszym ostrzem)
- Posyp jabłka sokiem z cytryny, wymieszaj i odłóż na bok.
- Gdy ciasto będzie wystarczająco zimne, przenieś je do blachy do pieczenia i rozprowadź równomiernie palcami. * Uwaga: ciasto jest bardzo delikatne, więc nie trzeba go rozkładać za pomocą wałka.
- Połóż pierwszą warstwę jabłek na cieście i posyp cynamonem i cukrem kokosowym. Powtarzaj, aż nie zużyjesz wszystkich jabłek. * Uwaga: moje jabłka wystarczały na 3 warstwy.
- Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 ° C przez 35 minut.
- Podawaj na ciepło lub na zimno.
Dodatkowe informacje
- Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Taste is Yours
Autor: Ján Vasil