Beztłuszczowa frytkownica Air Fryer Zwilling
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
TARTA FLAMBE
TARTA FLAMBE "PO ALZACKU"
Czas:
60 min
Porcje
4
Składniki
- 125 g mąki pszennej
- ½ łyżeczki cukru
- ½ łyżeczki soli
- 80 ml wody mineralnej
- 3 szalotki
- 100 g Crème fraîche
- 75 g szynki pokrojonej w kostkę
- 80 g startego sera
- Sól, Pieprz
Przygotowanie
- W misce wymieszaj mąkę z solą i cukrem. Wlej wodę mineralną i wyrób wszystko mikserem aż powstanie gładkie ciasto. Obierz szalotki, przekrój na pół i pokrój na drobne paski lub kostkę. Wymieszaj crème fraîche i dopraw solą i pieprzem.
- Krótko zagnieć ciasto rękami na lekko oprószonej mąką desce i podziel na cztery porcje. Rozwałkuj porcje ciasta do wielkości rusztu frytkownicy i kilkakrotnie nakłuj je widelcem.
- Połóż ciasto na ruszcie i posmaruj crème fraîche. Posyp szalotką, szynką i startym serem. Umieść ruszt w beztłuszczowej frytkownicy Air Fryer Zwilling. Piecz tartę flambée w temperaturze 200 °C przez ok. 8-10 minut, aż stanie się chrupiąca.
- W międzyczasie rozwałkuj pozostałe kawałki ciasta. Po upływie czasu, wyjmij gotową tartę flambée i spożyj od razu. Przygotuj pozostałe tarty flambée w ten sam sposób, skracając czas pieczenia o 1-2 minuty, jeśli to konieczne, ponieważ frytkownica jest już nagrzana.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy