Beztłuszczowa frytkownica Air Fryer Zwilling
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Szaszłyki z kurczakiem i warzywami
Szaszłyki z kurczakiem i warzywami
Czas:
45 min
Porcje
4
Składniki
- 1 gałązka rozmarynu
- 2 gałązki tymianku
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka mieszanki przypraw do grilla
- 250 g cukinii
- 250 g czerwonej lub żółtej papryki
- 400 g filetu z piersi kurczaka
Przygotowanie
- Przygotuj marynatę: umyj rozmaryn i tymianek, osusz, posiekaj. Obierz i drobno posiekaj czosnek. Wymieszaj zioła, czosnek z oliwą i przyprawą do grilla.
- Oczyść i umyj cukinię i paprykę. Pokrój cukinię na ok. 16 równych plastrów, a paprykę na ok. 16 równych kawałków. Umyj kurczaka, osusz go i pokrój na ok. 16 równych kawałków o długości ok. 3 cm. Wymieszaj warzywa i mięso z wcześniej przygotowaną marynatą. Przykryj wszystko i wstaw do lodówki na ok. 30 min.
- Zamarynowane mięso nałóż naprzemiennie z warzywami na drewniane szpikulce do szaszłyków. Gotowe szaszłyki włóż do frytkownicy i smaż w programie "Drób" (200 °C) przez ok. 10-12 minut. Następnie wyjmij je i podawaj z warzywnymi antipasti.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy
Powiązane produkty
Miska okrągła Staub
Miska z dwoma uchwytami Staub
Grillowa patelnia indukcyjna Ballarini Salina Granitium
Grillowa patelnia granitowa indukcyjna Ballarini Ferrara
Indukcyjna patelnia grillowa Ballarini Murano
Kwadratowa patelnia żeliwna grillowa Staub
Kwadratowa patelnia żeliwna grillowa Staub
Kwadratowa patelnia żeliwna grillowa Staub z dwoma uchwytami