Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Stir fry po włosku
Bezmięsna wariacja na temat połączenia włoskich smaków i przyrządzenia metodą stir fry. Dla nas idealna kombinacja!
Stir fry po włosku
Składniki
- 200 g makaronu Farfalle
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 żółta cebulę, pokrojoną w kostkę
- 1/2 czerwonej papryki, pokrojonej w kostkę
- 3 ząbki czosnku, mielone
- świeże pomidory, bez pestek, pokrojone w kostkę
- 60 g czarnej fasoli w puszce, wypłukane
- 30 g czarnych oliwek
- 1/2 szklanki bulionu warzywnego
- 2 łyżki świeżej pietruszki, drobno posiekanej
- 2 łyżki świeżych liści bazylii, drobno posiekanych
- 1 łyżka świeżego (lub suszonego) oregano, drobno posiekanego
- sól i pieprz
- parmezan
- 3 dymki (tylko zielone części), posiekane
Przygotowanie
- Ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
- W międzyczasie podgrzej oliwę z oliwek w woku.
- Dodaj cebulę, pieprz, czosnek i smaż przez około 5 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie.
- Wymieszaj pomidory, czarną fasolę i oliwki. Kontynuuj smażenie przez 3 do 4 minut.
- Dodaj bulion i zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty.
- Dodaj świeżą pietruszkę, bazylię i oregano.
- Dopraw solą i pieprzem i gotuj przez 1 minutę.
- Dodaj makaron i dobrze wymieszaj.
- Posyp parmezanem i zieloną cebulką.
- Podawaj natychmiast. Smacznego :)
Dodatkowe informacje
- Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Taste is Yours
Autor: Ján Vasil