Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Spaghetti Bolognese z soczewicą
Każdy z nas wielokrotnie próbował pysznego spaghetti bolognese. Dziś przedstawiamy wyjątkowy przepis na spaghetti Bolognese z soczewicą. Smacznego!
Spaghetti Bolognese z soczewicą
Składniki (na 4 porcje)
- 200g czerwonej soczewicy
- 1 ząbek czosnku
- 1 cebula
- 1 marchew
- 2 łyżki masła klarowanego
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 150 ml czerwonego wina
- 400 ml bulionu warzywnego
- 2 liście laurowe
- 600g pomidorów z puszki (krojone lub passata)
- 500g makaronu spaghetti
- 1,5 łyżeczki:
- cukru
- soli
- pieprzu
- sera Parmezan
Instrukcja
- Obierz i posiekaj czosnek. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Posiekaj marchew
- Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i roztop na niej masło klarowane
- Podsmaż cebulę i czosnek przez około 1 minutę
- Dodaj marchew i smaż przez kolejne 2 minuty
- Dodaj koncentrat pomidorowy i krótko podsmaż
- Dodaj czerwone wino i zagotuj
- Dodaj bulion warzywny, liście laurowe, soczewicę i pomidory
- Dokładnie wymieszaj, aby składniki się połączyły
- Przykryj i duś przez około 20 minut.
- Około 10 minut przed końcem duszenia, doprowadź garnek z wodą do wrzenia i ugotuj spaghetti
- W międzyczasie przypraw Bolognese cukrem, solą i pieprzem.
- Gdy spaghetti będzie al dente - odsącz wodę i dodaj do Bolognese
- Wymieszaj makaron z sosem
- Podawaj ze świeżo startym parmezanem i udekoruj bazylią
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy
- Czas przygotowania: 30 minut