Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Spaghetti allo scoglio
Spaghetti allo scoglio
Spaghetti z owocami morza to idealna propozycja dla wszystkich miłośników prawdziwej, śródziemnomorskiej kuchni.
Składniki (6 porcji)
- 300 g spaghetti
- 500 g małż
- 350 g kalmarów
- 6 krewetek królewskich (obranych)
- 50 g pietruszki
- 1 ząbek czosnku
- 12 pomidorków cherry
- 1 cytryna
- 2 łyżki oleju
- 200 ml białego wina
- 250 ml passaty pomidorowej
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 50 g niesolonego masła
- sól
- pieprz
- cukier
Przygotowanie
- Krok 1/4
Umyj małże. Pokrój kalmary i posiekaj natkę pietruszki. Pokrój czosnek i przekrój pomidorki koktajlowe na pół. Wyciśnij sok i zetrzyj skórkę z cytryny i odstaw je na bok.
- Krok 2/4
Zagotuj wodę w dużym garnku na średnim ogniu i dopraw ją solą. Ugotuj makaron al dente lub zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Krok 3/4
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu. Dodaj olej roślinny i smaż krewetki z każdej strony przez ok. 2 min., a następnie zdejmij je z patelni. Następnie usmaż kalmary. Dodaj czosnek i pomidory i gotuj przez ok. 2 min.
- Krok 4/4
Dodaj małże i od razu polej białym winem i passatą pomidorową. Wmieszaj sok i skórkę z cytryny, oliwę z oliwek i masło. Dopraw solą, pieprzem i szczyptą cukru. Dodaj spaghetti i krewetki z powrotem na patelnię. Wymieszaj i posyp pietruszką. Serwuj natychmiast! Smacznego
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Średni
- Czas przygotowania: 35 minut