Smoothie winogronowo - awokado

Smoothie winogronowo - awokado

Smoothie winogronowo - awokado

Czas:
10 min

Porcje
2

Składniki

  • 100 g roszponki
  • 200 g zielonych winogron
  • 1 małe, dojrzałe awokado
  • 200 ml soku jabłkowego
  • 1 łyżeczka oleju z orzechów włoskich lub kokosowego
  • Sok z ½ limonki

Przygotowanie

  1. Umyj i osusz roszponkę oraz winogrona. Winogrona oderwij od gałązek. Awokado przekrój na pół, usuń pestkę, a miąższ wyjmij łyżką i włóż bezpośrednio do naczynia miksującego, np. do blendera ZWILLING.
  2. Do naczynia miksującego dodaj składniki w następującej kolejności: awokado, winogrona, roszponka, sok jabłkowy, sok z limonki oraz olej z orzechów włoskich lub kokosowy.
  3. Zamknij dzbanek blendera i miksuj składniki do uzyskania pożądanej konsystencji.
  4. Spożywaj smoothie od razu lub, jeśli chcesz cieszyć się nim później, załóż nakrętkę do picia. Aby zachować świeżość na dłużej, użyj uszczelki próżniowej i odessaj powietrze za pomocą pompy próżniowej ZWILLING FRESH & SAVE.

Dodatkowe informacje

  • Trudność przepisu: Łatwy

Powiązane posty