1 łyżeczka oleju z orzechów włoskich lub kokosowego
Sok z ½ limonki
Przygotowanie
Umyj i osusz roszponkę oraz winogrona. Winogrona oderwij od gałązek. Awokado przekrój na pół, usuń pestkę, a miąższ wyjmij łyżką i włóż bezpośrednio do naczynia miksującego, np. do blendera ZWILLING.
Do naczynia miksującego dodaj składniki w następującej kolejności: awokado, winogrona, roszponka, sok jabłkowy, sok z limonki oraz olej z orzechów włoskich lub kokosowy.
Zamknij dzbanek blendera i miksuj składniki do uzyskania pożądanej konsystencji.
Spożywaj smoothie od razu lub, jeśli chcesz cieszyć się nim później, załóż nakrętkę do picia. Aby zachować świeżość na dłużej, użyj uszczelki próżniowej i odessaj powietrze za pomocą pompy próżniowej ZWILLING FRESH & SAVE.