Naczynie żeliwne na drewnianej podstawce Staub
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Smażone krewetki królewskie
Smażone krewetki królewskie
Krewetki są najczęściej wybieranymi owocami morza. Sprawdź, jak można je przyrządzić, aby jak najlepiej wydobyć ich smak!
Składniki (4 porcje)
- 3 gałązki pietruszki i oregano
- 75 g masła
- Sok i drobno starta skórka z 1 limonki
- Około 12 krewetek królewskich
- 3-4 ząbki czosnku
- 3-4 gałązki tymianku i rozmarynu
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- Sól morska
- Zmielony czarny pieprz
Przygotowanie
- Krok 1/3
Drobno posiekaj natkę pietruszki i oregano na masło ziołowe. Roztop masło na małej patelni, a następnie dodaj zioła, sok z limonki i startą skórkę. Zdejmij patelnię z płyty kuchennej.
- Krok 2/3
Dokładnie umyj krewetki i osusz je, delikatnie zmiażdż czosnek i z grubsza posiekaj tymianek i rozmaryn.
- Krok 3/3
Rozgrzaj olej w naczyniu Staub. Smaż krewetki w skorupkach wraz ze zmiażdżonym czosnkiem, rozmarynem i tymiankiem po ok. 2-3 minuty na każdą stronę. Następnie dopraw solą i pieprzem. Zdejmij naczynie z kuchenki i połóż na drewnianą podstawkę. krewetki posmaruj masłem ziołowym.
- Dip
Aby zrobić sos, obierz 2 ząbki czosnku i usuń nasiona z czerwonej papryki chili. Zetrzyj oba z około 200 ml oliwy z oliwek w drobną pastę. Teraz namocz około 1 łyżeczki szafranu w 2 łyżkach gorącej wody i wymieszaj z 2 żółtkami w shakerze. Następnie wymieszaj olej z czosnkiem i chilli w robocie kuchennym. Dip powinien mieć konsystencję podobną do majonezu. Przypraw obficie solą i odrobiną soku z cytryny..
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy