Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Sernik fistaszkowy
Lubicie masło orzechowe? W takim razie ten sernik będzie dla Was ucztą! Fistaszkowy, kremowy, z solonymi orzeszkami i karmelem. Orzeszkowa eksplozja smaków gwarantowana!
Sernik fistaszkowy
Składniki (na około 10 sztuk)
Spód
- 125 g markiz orzechowych
- 50 g posiekanych solonych orzeszków arachidowych
- 50 g roztopionego masła
- 1 płaska łyżeczka gorzkiego kakao
Masa serowa:
- 500 g sera twarogowego (użyłam Mój Ulubiony)
- 3 jajka (osobno białka i żółtka)
- 150 g masła orzechowego
- 180 g cukru
- 100 ml śmietanki 30%
- 1 budyń toffi
Wierzch
- 1/2 puszki masy kajmakowej czekoladowej
- garść solonych orzeszków arachidowych
Przygotowanie
Przygotowanie spodu
- Ciastka wraz z nadzieniem zblendować z masłem na piasek.
- Dodać orzeszki. Wymieszać.
- Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
- Wsypać "piasek", wyrównać i docisnąć.
- Odstawić do schłodzenia i w tym czasie przygotować masę serową.
Przygotowanie masy serowej
- Białka ubić na sztywno.
- W drugiej misce umieścić pozostałe składniki i zmiksować na gładką masę.
- Dodać białka i delikatnie wymieszać.
Wierzch
- Wystudzony sernik posmarować kajmakiem i posypać orzeszkami.
- Schłodzić w lodówce min. 2h.
Dodatkowe informacje
- Pieczenie:
- Temperatura: 160ºC
- Czas: 60 min.
- Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Cake Caprice
Autor: Karolina Michniewicz