⅓ szklanki wegańskiego sera feta (lub zwykłej fety)
½ szklanki orzechów włoskich, posiekanych
Na dressing:
½ szklanki świeżych truskawek, pokrojonych na ćwiartki
½ szklanki malin
1 ½ łyżki stołowej soku z cytryny
1 łyżeczka skórki z cytryny
1 łyżeczka nektaru z agawy
½ łyżeczki soli
¼ szklanki oliwy z oliwek
1 ½ łyżeczki maku
Przygotowanie
Przygotuj dressing: Przełóż do blendera z serii Zwilling Enfinigy wszystkie składniki prócz oliwy i maku. Miksuj wszystko ręcznie, na programie: 1. Powoli wlewaj oliwę i dalej miksuj, aż dressing będzie gładki i kremowy. Na sam koniec dodaj mak.
Składniki na sałatkę przełóż do dużej miski lub półmiska ceramicznego i dokładnie wymieszaj. Na koniec polej dressingiem i podawaj od razu po przygotowaniu.