Blender uniwersalny Zwilling Enfinigy
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Sałatka ze szpinakiem i avocado
Sałatka ze szpinakiem i avocado
Czas:
15 min
Porcje
4
Składniki
Na sałatkę:
- 1 szklanka malin
- 1 szklanka borówek
- 1 szklanka truskawek pokrojonych na ćwiartki
- 1 szklanka pokrojonego w kostkę ogórka
- 1 do 2 dojrzałych awokado pokrojonych w kostkę
- ⅓ szklanki wegańskiego sera feta (lub zwykłej fety)
- ½ szklanki orzechów włoskich, posiekanych
Na dressing:
- ½ szklanki świeżych truskawek, pokrojonych na ćwiartki
- ½ szklanki malin
- 1 ½ łyżki stołowej soku z cytryny
- 1 łyżeczka skórki z cytryny
- 1 łyżeczka nektaru z agawy
- ½ łyżeczki soli
- ¼ szklanki oliwy z oliwek
- 1 ½ łyżeczki maku
Przygotowanie
- Przygotuj dressing: Przełóż do blendera z serii Zwilling Enfinigy wszystkie składniki prócz oliwy i maku. Miksuj wszystko ręcznie, na programie: 1. Powoli wlewaj oliwę i dalej miksuj, aż dressing będzie gładki i kremowy. Na sam koniec dodaj mak.
- Składniki na sałatkę przełóż do dużej miski lub półmiska ceramicznego i dokładnie wymieszaj. Na koniec polej dressingiem i podawaj od razu po przygotowaniu.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy