Miska okrągła Staub
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Sałatka ze szparagami i truskawkami
Sałatka ze szparagami i truskawkami
Czas:
15 min
Porcje
2
Składniki
- 250 g szparagów
- 250 g makaronu Farfalle
- 250 g truskawek
- 50 g orzechów laskowych
- sól morska
- Czarny pieprz
- Świeże listki bazylii
- 100 ml oliwy z oliwek
- 50 ml soku z cytryny
- 25 g miodu
Przygotowanie
- W dużym garnku zagotuj mocno osoloną wodę. Obierz szparagi, a następnie pokrój je na około 5 cm kawałki. Gotuj szparagi przez około 5 minut, aż będą al dente, następnie odcedź i zanurz w zimnej wodzie (blanszowanie).
- Ugotuj makaron al dente, również schłodź po ugotowaniu.
- Truskawki oczyść i pokrój na ćwiartki, orzechy laskowe grubo posiekaj i upraż na brązowo na patelni. Listki bazylii oderwij od łodyg.
- Przygotuj winegret: wlej oliwę z oliwek, sok z cytryny i miód do miski i energicznie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
- W misce wymieszaj szparagi, makaron, truskawki i połowę winegretu. Przełóż sałatkę do miseczek, dodaj resztę winegret i posyp prażonymi orzechami, dekorując listkami bazylii.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy
Powiązane produkty
Miska z dwoma uchwytami Staub
Blok magnetyczny z drewna bukowego + deska kuchenna Artelegno Grand Prix
Blok magnetyczny z drewna bukowego + deska kuchenna Artelegno Bologna
Bukowa deska kuchenna Zwilling
Dębowa deska kuchenna Zwilling
Deska do krojenia z drewna orzechowego Artelegno Siena
Deska do krojenia z drewna orzechowego Artelegno Siena