Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Sałatka z soczewicą
Sałatka z soczewicą
Pierwszy przepis w ciągu naszego tygodnia sałatek z soczewicą. Smacznego!
Składniki (4 porcje)
- 100 g soczewicy beluga
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 1 cukinia
- 1 ząbek czosnku
- 2 gałązki rozmarynu
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 6 łyżek octu balsamicznego
- 400 g białej fasoli z puszki
- 125 g sera mozzarella buffala
- 100 g rukoli
- 100 g szynki parmeńskiej
Przygotowanie
- Krok 1/4
Dodaj soczewicę do rondla z wodą i solą. Zmniejsz ogień do średnio niskiego, przykryj i gotowuj na wolnym ogniu przez ok. 25 min lub do czasu ugotowania soczewicy.
- Krok 2/4
Paprykę pokrój w cienkie paski. Cukinię pokrój w grube plastry. Czosnek obierz i grubo posiekaj. Oskub i posiekaj rozmaryn.
- Krok 3/4
Rozgrzej piekarnik do 250°C. Dodaj paprykę, cukinię, czosnek i rozmaryn na blachę do pieczenia. Wymieszaj z oliwą, solą i pieprzem. Piecz w piekarniku przez ok. 12 min, następnie przenieś do miski i wymieszaj z octem balsamicznym.
- Krok 4/4
Odcedź fasolę i pokrój mozzarellę na kawałki. Soczewicę podawaj w misce z fasolą, rukolą, pieczonymi warzywami, mozzarella i szynką parmeńską. Smacznego!
Dodatkowe informacje
- Czas przygotowania: 35 minut
- Trudność przepisu: Łatwy