Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Sałatka z soczewicą i orzechami nerkowca
Sałatka z soczewicą i orzechami nerkowca
To już ostatni przepis w ciągu naszego tygodnia sałatek z soczewicą. Smacznego!
Składniki (2 porcje)
- 30 g soczewicy beluga
- 50 g ciecierzycy z puszki
- 1 marchewka
- 1/2 batata
- 1/2 ogórka
- 1/2 jabłka
- 2 gałązki pietruszki
- 2 gałązki mięty
- 1/3 łyżeczki musztardy
- 1/2 łyżki miodu
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1/8 łyżeczki mielonej kolendry
- 1/8 łyżeczki pieprzu cayenne
- 1/2 limonki
- 30 g szpinaku baby
- 20 g orzechów nerkowca
Przygotowanie
- Krok 1/4
Dodaj soczewicę do garnka z wodą i gotuj na wolnym ogniu przez ok. 15-20 min. Odcedź i wypłucz ciecierzycę. Pokrój w kostkę marchewka, batat, ogórka i jabłko. Posiekaj pietruszkę i miętę.
- Krok 2/4
Rozgrzej piekarnik do 200ºC. Ciecierzycę, marchewkę i bataty wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec ok. 15-20 min. Wyjmij i ostudź.
- Krok 3/4
W misce wymieszaj musztardę, miód, oliwę z oliwek, mieloną kolendrę, pieprz cayenne oraz sok i skórkę z limonki.
- Krok 4/4
Dodaj do miski soczewicę, pieczoną ciecierzycę, warzywa, ogórek, jabłko, młody szpinak i orzechy nerkowca. Skrop dressingiem, świeżymi ziołami i wymieszaj. Smacznego!
Dodatkowe informacje
- Czas przygotowania: 40 minut
- Czas pieczenia: 15 minut
- Trudność przepisu: Łatwy