Prostokątna blacha do piekarnika Ballarini Patisserie
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Sałatka z soczewicą i granatem
Sałatka z soczewicą i granatem
To kolejny przepis w ciągu naszego tygodnia sałatek z soczewicą. Tym razem z dodatkiem pysznego granatu... Ale nie tylko! Smacznego!
Składniki (2 porcje)
- 35 g soczewicy beluga
- 70 ml wody
- 1 batat
- 1 marchewka
- 4 łodygi zielonych szparagów
- 400 g rzepy
- 20 g pistacji
- 1/2 ogórka
- 1/2 granatu
- 80 g ciecierzycy z puszki
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 20 ml soku z cytryny
- 1 łyżeczka musztardy
- 1/3 łyżeczki sumaka
- 1 łyżeczka ras el hanout
- 1 łyżka miodu
- 60 g sera feta
- 5 gałązek mięty
- 5 gałązek pietruszki
- Sól
- pieprz
Przygotowanie
- Krok 1/6
Rozgrzej piekarnik do 180 C. Dodaj soczewicę do garnka z osoloną wodą i zagotuj. Zmniejsz ogień do średnio niskiego, przykryj garnek i gotuj na wolnym ogniu przez ok. 25 min lub do czasu ugotowania soczewicy.
- Krok 2/6
Batata, marchewkę i szparagi obierz i pokrój w paski. Pokrój rzepę na małe kawałki. Z grubsza posiekaj pistacje. Pokrój ogórek w kostkę. Obierz granat.
- Krok 3/6
Wymieszaj bataty, marchewkę, szparagi i ciecierzycę z odrobiną oliwy z oliwek i solą. Przełóż na blachę do pieczenia, a następnie piecz w 180°C przez ok. 15 minut
- Krok 4/6
Dodaj rzepę i pistacje na blachę do pieczenia i piecz przez kolejne 10 minut
- Krok 5/6
W międzyczasie w małej misce wymieszaj sok z cytryny, pozostałą oliwę, musztardę, sumak, ras el hanout i miód. Dopraw solą i pieprzem.
- Krok 6/6
W dużej misce wymieszaj pieczone warzywa, soczewicę i przygotowany dressing. Ser feta pokrusz na sałatkę i posyp pestkami granatu, miętą i natką pietruszki. Smacznego!
Dodatkowe informacje
- Czas przygotowania: 50 minut
- Czas pieczenia: 25 minut
- Trudność przepisu: Łatwy