Recenzja granitowej, indukcyjnej patelni Ballarini Ferrara

Recenzja granitowej, indukcyjnej patelni Ballarini Ferrara

Zapraszamy do zapoznania się z kolejną recenzją produktu Ballarini - indukcyjnej, granitowej patelni z linii Ferrara.

"Patelnia jest dla osób ceniących niebanalny wygląd i funkcjonalność. Bardzo odporna powłoka wzmacniana drobinkami granitowymi Granitium Extreme, do częstego i intensywnego użytkowania, idealna do smażenia beztłuszczowego. Umieszczony w rączce wskaźnik Thermopoint wskazuje poziom nagrzania lub wystudzenia patelni (dla mnie rewelacja - nie poparzyłam sobie dłoni). Rączka patelni jest bardzo ergonomiczna, izolująca ciepło. Patelnia wykonana jest z kutego, wielowarstwowego aluminium wysokiej jakości typu Food Safe które stanowi jej korpus. Całość pokryta jest zarówno na zewnątrz jak i wewnątrz powłokami Granitium Extreme. Powłoka patelni non - stick pozwala na intensywną jej ekspoloatację. Dno patelni wykonane zostało z wysokiej jakości stali nierdzewnej i aluminium. Smażyć możemy na wszystkich typach kuchenek. Patelnię przetestowałam na różnorodne sposoby. Była rybka z sosem, smażone roladki z kurczaka, jajecznica, omlet, placki ziemniaczane. Powiem Wam szczerze, że ze smażenia jestem bardzo zadowolona.  Wszystko wysmażone równomiernie, bez przypaleń. Z myciem nie było jakichkolwiek problemów. Patelnię możemy myć również w zmywarce, a po myciu nie ma żadnych zacieków.
Podsumowując nie zawiodłam się na patelni FERRARA. Osobiście jestem zachwycona wskaźnikiem ciepła. Wiem kiedy mogę smażyć i kiedy patelnia jest już zimna i gotowa do mycia.
Z czystym sumieniem polecam! Każdy kucharz będzie zadowolony z takiego pomocnika!"

~ Wioleta, autorka bloga Violetowe Kucharzenie

Patelnia granitowa indukcyjna Ballarini FERRARA