Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Rafaello
Kto nie kocha rafaello - pysznych kokosowych kuleczek z migdałem w środku? Ciężko znaleźć taką osobę. Oczywiście kupić gotowe rafaello nie jest trudno, znajdziemy je w prawie każdym sklepie, łącznie z tymi osiedlowymi. Jednak dlaczego nie spróbować ich zrobić samemu? Czy to takie trudne? Nie! Sprawdź przepis na te pyszne kuleczki w domowej wersji!
Rafaello
Składniki
- 200 g białej czekolady (2 tabliczki)
- 100 g masła w temperaturze pokojowej
- 50 g cukru pudru
- 1,5 szklanki wiórek kokosowych do masy
- 24 sztuki całych obranych migdałów obranych ze skórki
- wiórka kokosowe do obtoczenia
Instrukcja
- Czekoladę rozpuszczamy na parze.
- Miksujemy masło z cukrem pudrem na gładką masę.
- Miksując, dodajemy po łyżce rozpuszczoną czekoladę, ja wlewałam cienką stróżką.
- Do powstałej masy wsypujemy wiórka kokosowe i mieszamy drewnianą łyżką lub tak jak ja mikserem na wolnych obrotach. Powstaną nam drobne grudki, które ugniotłam łyżką i wstawiłam na 30 minut do lodówki. Po tym czasie formowałam małe kuleczki, umieszczając w środku po jednym migdale. Na końcu obtoczyłam w wiórkach kokosowych, każdą kulkę włożyłam do małych papilotek i wstawiłam do lodówki na około 2 godziny.
- Można przechowywać do kilku godzin poza lodówką - tak zgadzam się, po trzech godzinach prawie wszystkie kuleczki zniknęły w buzi mojego syna :)
OBIERANIE MIGDAŁÓW: Wieczorem migdały wsypałam do miseczki i zalałam je wrzącą wodą i poszłam spać. Rano wylałam wodę i z pomocą małego nożyka bez trudu obrałam je ze skórki. Wysypałam je na papierowy ręcznik i zabrałam się za przygotowywanie masy z wyżej podanego przepisu.
Dodatkowe informacje
- Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Blondynka gotuje