Zestaw dwóch szklanek do espresso z uchwytem Zwilling Sorrento
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Pumpkin Spice Latte
Pumpkin Spice Latte
Zbliża się Halloween, to idealny czas na przygotowanie wyśmienitego spotkania z przyjaciółmi. Jak można je uświetnić? Proponujemy przygotowanie pysznego Pumpkin Spice Latte!
Składniki (na 2 szklanki 355 ml)
- 1/2 dyni Hokkaido
- sól
- Szczypta gałki muszkatołowej
- 2 łyżki miodu
- 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
- 1/4 łyżeczki sproszkowanego imbiru
- 1 szczypta goździków (mielonych)
- 2 podwójne espresso
- 250 ml śmietanki
- 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu
Przygotowanie
Umyj dynię, usuń z niej pestki i pokrój ją w kostkę. Duś w niewielkim garnku pod przykryciem w osolonej wodzie przez ok. 10 minut. Odlej wodę i zrób z dyni puree, a następnie przypraw gałką muszkatołową.
Wlej mleko do odpowiedniego garnka, dodaj miód, ekstrat z wanilii, imbir i goździki, a następnie podgrzewaj ciągle mieszając. W międzyczasie przygotuj dwa podwójne espresso i ubij śmietankę, po czym dodaj ją do worka do szprycowania.
Zdejmij mleko z ognia, dodaj i wymieszaj 8 łyżek puree z dyni oraz espresso. Wlej Latte do dwóch szklanek, na górze dodaj śmietankę i posyp cynamonem do smaku.