Blender ręczny Zwilling Enfinigy
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Prosty przepis na koreańskie kimchi
Prosty przepis na koreańskie kimchi
Czas:
2 - 5 dni
Porcje
1
Składniki
- 1 mała kapusta pekińska
- 2 marchewki
- 4 ząbki czosnku
- 1 kawałek imbiru (ok. 3 cm)
- 2 łyżki soli
- 1 łyżka cukru
- 2 łyżki papryki gochugaru (lub ostrej papryki w płatkach)
- 2 łyżki sosu rybnego (opcjonalnie)
- 4 łyżki wody
Przygotowanie
- Przygotowanie kapusty: Kapustę pekińską poszatkuj, posyp solą i odstaw na 2 godziny, aby zmiękła. Następnie odciśnij nadmiar wody.
- Przygotowanie pasty: Czosnek, imbir, marchewki i cukier zmiksuj na pastę. Dodaj paprykę gochugaru i wodę, wymieszaj.
- Mieszanie: Połącz kapustę z przygotowaną pastą i dokładnie wymieszaj, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły.
- Fermentacja: Przełóż kimchi do słoika, dokładnie dociskając, aby usunąć powietrze. Zakręć słoik i pozostaw w temperaturze pokojowej na 2-5 dni, aż uzyskasz pożądany poziom fermentacji.
- Przechowywanie: Po fermentacji kimchi przechowuj w lodówce.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy