Pieczone kasztany

Pieczone kasztany

Pieczone kasztany

Czas:
25 min

Porcje
30

Składniki

  • 500 g kasztanów jadalnych
  • około 150 ml wody

Przygotowanie

    1. Umieść kasztany w misce, zalej zimną wodą i pozostaw na około godzinę.
    2. Po namoczeniu odcedź kasztany i na wypukłej stronie każdego zrób nacięcie w kształcie krzyża za pomocą ostrego noża.
    3. Wlej około 150 ml wody do frytkownicy beztłuszczowej ZWILLING i umieść w niej ruszt.
    4. Rozłóż kasztany na ruszcie i piecz w temperaturze 180°C przez 20-25 minut, aż skorupki popękają.
    5. Wyjmij kasztany, pozwól im lekko ostygnąć, obierz i podawaj na ciepło.

Wskazówka: Kasztany jadalne są dostępne w dobrze zaopatrzonych sklepach spożywczych lub u sprzedawców warzyw od początku września.

Dodatkowe informacje

  • Trudność przepisu: Łatwy

Powiązane posty