Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Pieczeń wieprzowa z suszonymi śliwkami
Jest to bardzo prosta, ale wyśmienita pieczeń wieprzowa z dodatkiem śliwek. Potrzebujesz tylko kilku składników. Można ją upiec w np formie do pieczenia. W sumie potrzebujesz około 10 minut na przygotowanie i 2 godziny na ukończenie dania. Zdecydowanie polecam użycie kilku ostrych noży. Jeden do zrobienia dziury w mięsie (nóż do filetowania) i dobrego noża do krojenia pieczonego schabu.
Pieczeń wieprzowa z suszonymi śliwkami
Składniki
- 1 kg kotletu wieprzowego (schab)
- 200 g suszonych śliwek
- ziele angielskie
- 2 liście laurowe
- Sól
- świeżo starty czarny pieprz
- łyżeczki suszonego majeranku
- 2 ząbki czosnku, zmielone
- szklanki ciemnego piwa
- Oliwa z oliwek
Przygotowanie
- Umieść sól, starty czarny pieprz, majeranek i liście laurowe w moździerzu. Zmiażdż, aż wszystkie składniki dobrze się wymieszają, a następnie rozłóż mieszankę wraz z posiekanym czosnkiem na kotletu wieprzowym.
- Za pomocą noża do filetowania zrób dziurę w całym kotlecie wieprzowym. Wypełnij suszonymi śliwkami i ziele angielskim
- Przykryj folią aluminiową i przenieś do lodówki na 1 godzinę do marynowania. * Uwaga: mięso można zostawić w lodówce na noc.
- Gdy mięso zostanie zamarynowane, podgrzej patelnię i dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek. Podsmaż mięso ze wszystkich stron na złoty kolor i włóż je do rękawu do pieczenia. Zamknij go szczelnie z jednej strony i wlej ciemne piwo, a następnie zamknij z drugiej strony
- Piecz w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 ° C przez 1 godzinę. * Uwaga: dostosuj czas pieczenia w zależności od masy mięsa. 1 kg mięsa = 1 godzina, 2 kg mięsa = 2 godziny.
- Podawaj pieczeń wieprzową na ciepło lub na zimno, krojoną na kawałki o grubości 1 cm.
Dodatkowe informacje
- Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Taste is Yours
Autor: Ján Vasil