Kompaktowy nóż Santoku z rowkami Zwilling Pro
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Papryka nadziewana warzywami
Nadzienie do papryki może być przygotowane praktycznie ze wszystkiego co Ci przyjdzie do głowy. Taka papryka podana na stół w eleganckim naczyniu ceramicznym do zapiekania Staub na pewno zrobi wrażenie na gościach a Ty się przy niej nie napracujesz.
Papryka nadziewana warzywami
Składniki
- 2-3 czerwone papryki,
- 2-3 marchewki
- ok 10 zamrożonych kostek szpinaku w liściach,
- kilka różyczek mrożonego lub świeżego kalafiora,
- sól, pieprz, pieprz ziołowy, czosnek,
- zielenina do posypania
Instrukcja
- Przygotuj warzywa, umyj je, marchew obierz i przy pomocy ostrego noża - bardzo dobrze sobie poradzi Zwilling Pro - pokrój ją w niedużą kostkę. Paprykę przekrój na pól i wyjmij nasiona.
- Ugotuj w niedużej ilości wody miękkości marchew, szpinak i kalafior, gdy będzie dużo płynu, odcedź je (ale nie wylewaj płynu). Warzywa przypraw do smaku. Nałóż farsz do papryk, ułóż ją w blaszce do pieczenia lub w ceramicznym naczyniu do zapiekania Staub tak by się nie przewracały, na spód wlej trochę odlanej wody.
- Formę przykryj pokrywką lub folią aluminiową. Piecz przez ok 40 minut w temperaturze ok 180 stopni, po tym czasie zdejmij folię i sprawdź czy papryka jest miękka i kilka minut piecz ją bez przykrycia. Przed podaniem posyp paprykę posiekaną zieleniną.
Jest pyszna i bardzo syta, pomimo tego, że została nadziana samymi warzywami.
Dodatkowe informacje
- Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Zakręcony wege obiad
Autor: Edyta Stępczyńska