Patelnia do naleśników z drewnianym uchwytem Staub
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Naleśniki z nutellą i karmelizowanymi bananami
Uwielbiamy naleśniki, nie ma tygodnia, żeby na naszym stole nie pojawiła się jakaś naleśnikowa wariacja. Moja ostatnia patelnia bardzo to odczuła i była już mocno nadgryziona zębem czasu. Na szczęście zanim zdecydowałam się ją zastąpić kolejną teflonową, w moje ręce trafiła żeliwna patelnia do naleśników z metalowym uchwytem marki Staub.
Naleśniki z nutellą i karmelizowanymi bananami
Składniki (7-8 naleśników)
Naleśniki
- 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka wody gazowanej
- 1 jajko
- 2 łyżki oleju
- szczypta soli
Karmelizowane banany
- 4 banany
- 4 łyżki cukru trzcinowego
- 2 łyżki masła
Dodatkowo: Nutella
Instrukcja
- Do miski dodać wodę, mleko oraz jajko i dokładnie wymieszać mikserem.
- Cały czas mieszając, dodać mąkę oraz olej. Gotowe ciasto naleśnikowe odstawić na 10 min.
- Po tym czasie, naleśniki smażyć na dobrze rozgrzanej, płaskiej patelni naleśnikowej z obu stron na rumiany kolor (można patelnię natrzeć olejem za pomocą ręcznika papierowego).
- Na patelni rozpuścić cukier, na koniec dodać masło i energicznie wymieszać.
- W rozgrzanym karmelu ułożyć przekrojone wzdłuż na połowę banany i chwilę smażyć z obu stron, aż się zarumienią.
- Każdy naleśnik delikatnie posmarować nutellą, położyć połowę banana i zawinąć.
- Podawać od razu po przygotowaniu.
Dodatkowe informacje
- Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Fitsweet.me
Autor: Anna Rumanek