Mini garnek żeliwny okrągły Staub
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Nadziewana papryka
Nadziewana papryka
Smak nadziewanej papryki zna każdy z nas. Oto jak możesz ją przyrządzić, aby zaskoczyć swoich gości!
Składniki
- 1 czerwona papryka
- 2 cebule
- 4 ząbki czosnku
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 250 ml bulionu warzywnego
- 2-3 łyżeczki przecieru z chili (Sambal olek)
- 150 ml śmietany
- 4 żółte papryki
- 150 g ugotowanego ryżu
- 400 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
- 1 jajko
- Sól, pieprz, papryka
- 2 łyżki stołowe posiekanej pietruszki
- 1 łyżka Oregano
- 50 g / 1/4 szklanki sera alpejskiego pokrojonego w drobną kostkę
Przygotowanie
- Krok 1/3
Czerwoną paprykę pokrój w kostkę. Obierz dwa ząbki czosnku i szalotkę i także pokrój je w kostkę. Podsmaż wszystko w 2 łyżkach oliwy z oliwek. Dodaj bulion, przecier z chili oraz śmietanę i gotuj na średnim ogniu przez około 15 minut. Następnie przygotuj z tego puree, posól do smaku i podziel na cztery naczynka.
- Krok 2/3
W międzyczasie odetnij górną ćwiartkę żółtej papryki (jak pokrywkę). Usuń środek papryki. W dużej misce wymieszaj ryż z mielonym mięsem i jajkiem. Cebulę i pozostały czosnek obierz, pokrój w drobną kostkę i podsmażyć w 2 łyżkach oliwy z oliwek. Dodaj to do mięsa i dopraw wszystko dużą ilością soli, pieprzu i papryki. Dodaj posiekane zioła i ser./p>
- Krok 3/3
Rozgrzej piekarnik do 200 °C. Napełnij paprykę mięsem z ryżem i przykryj pokrywkami z żółtej papryki. Paprykę skrop pozostałym olejem, dopraw solą i pieprzem, a każdą paprykę włożyć do jednego z naczynek. Połóż je na dnie nagrzanego piekarnika i duś przez około 35-40 minut.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy