Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
Kategorie
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
- Blog
Mleko migdałowe

Dość często można teraz słyszeć wśród wielu ludzi stwierdzenia ‚nie pije mleka, mam nietolerancje laktozy’. Rzeczywiście problem nietolerancji laktozy nie powiększył się o tyle co świadomość na jej temat. Teraz bóle brzucha, nudności i inne dolegliwości przez coraz większą rzeszę ludzi nie są bagatelizowane, a od razu konsultowane z dietetykiem czy lekarzem, dzięki czemu zwiększamy komfort naszego życia ale przy tym musimy liczyć się z pewnymi ‚cięciami’ wsród produktów powodujących nasze dolegliwości. Dzisiaj przedstawiamy mleko migdałowe, które jest przykładem mleka roślinnego znakomicie zastępującego nasze tradycyjne mleko krowie. Oczywiście takie mleko polecamy wszystkim, nie tylko tym z problemem wcześniej wspomnianym. Zapraszamy!
Mleko migdałowe

Składniki
- 1 szklanka migdałów
- 4 kubki wody
Przygotowanie
- Migdały przesyp do miski i zalej zagotowaną, wrzącą wodą tak by przykryła migdały. Pozostaw dopóki woda nie ostygnie.
- Obierz migdały. Sparzona skórka o wiele łatwiej będzie schodzić z migdała.
- Migdały ponownie zalej wodą i zostaw na około 6h.
- Migdały wypłucz. Przełóż do kielicha blendera, dodaj 4 szklanki zimniej wody i zmiksuj.
- Przelej mleko przez gazę.
Dodatkowe informacje
- Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Wegannerd
Autor: Wegannerd