Głęboka patelnia do duszenia z pokrywką Staub
Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Makaron z pomidorami
Makaron z pomidorami
Czas:
35 min
Porcje
4
Składniki
- 1 kg pomidorów
- 500 g ulubionego makaronu
- 60 g tartego parmezanu
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- Woda
- Oliwa z oliwek
- Garść świeżej bazylii
- Sól, pieprz
Przygotowanie
- Obierz i posiekaj czosnek oraz cebulę. Pomidory umyj, pozbądź się szypułek i pokrój w kostkę (większe pomidory) lub ćwiartki (małe pomidory).
- Na głębokiej patelni Ballarini rozgrzej dobrej jakości oliwę z oliwek, dodaj czosnek i cebulę, następnie dodaj pomidory. Całość duś przez ok 20 – 30 minut.
- W międzyczasie, w dużym garnku zagotuj wodę, dodaj sól, następnie włóż makaron i ugotuj go al dente.
- Ugotowany makaron podawaj z sosem pomidorowym, bazylią, parmezanem i skropl odrobiną oliwy z oliwek.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwy
Powiązane produkty
Głęboka patelnia granitowa indukcyjna Ballarini Ferrara
Głęboka patelnia granitowa indukcyjna z 2 uchwytami Ballarini Ferrara
Głęboka patelnia granitowa z 2 uchywtami i pokrywką Ballarini Murano
Indukcyjna patelnia głęboka z 1 uchwytem Ballarini Salina Granitium
Głęboka patelnia tytanowa Demeyere Alu Pro 5