Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Mac and cheese
Mac and cheese
Danie rzadko spotykane w polskich domach, jednak niezwykle popularne w Stanach Zjednoczonych. Oto jak przygotować proste i smaczne Mac and cheese!
Składniki (4 porcje)
- 400 g makaronu
- 75 g sera Gouda (startego)
- 75 g sera cheddar (startego)
- 1 l mleka
- 400 ml śmietanki 36%
- 1 łyżeczka sproszkowanego czosnku
- 1 łyżeczka mielonej kurkumy
- 1 gałka muszkatołowa
- sól, pieprz
Przygotowanie
- Krok 1/2
Mleko i śmietankę wlej do dużego garnka. Podgrzej na średnim ogniu przez ok. 2 minuty. Dodaj makaron, czosnek i kurkumę. Zetrzyj ok 1 łyżeczkę gałki muszkatołowej i dodaj do garnka. Przypraw solą i pieprzem do smaku. Doprowadź do wrzenia i gotuj na średnim ogniu często mieszając, przez około 10-15 minut (aż makaron zrobi się al dente).
- Krok 2/2
Do garnka dodaj sery i wymieszaj dokładnie. Przypraw solą i pieprzem do smaku.
Dodatkowe informacje
- Trudność przepisu: Łatwe
- Czas przygotowania: 20 minut