Ładowanie...
-
Nasze Marki
-
-
Małe AGD - Enfinigy
-
-
-
-
Background
-
-
-
Systemy próżniowe
-
-
-
-
Background
-
-
-
Noże
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Fresh&Save
-
-
-
Naczynia
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Akcesoria
-
-
-
-
Background
-
-
-
Zastawa
-
-
-
-
Background
-
-
-
Strefa Beauty
-
-
-
Przeznaczenie
-
-
-
Background
-
-
- Strefa dla dzieci
-
Promocje
-
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
-
Blok promocyjny
-
-
- Blog
Kurczak po toskańsku z czosnkiem
Kremowy sos, pyszny kurczak i idealnie dopasowane dodatki - taki właśnie jest nasz kurczak po toskańsku. Idealna propozycja na obiad we włoskim stylu.
Kurczak po toskańsku z czosnkiem
Składniki
- 500 g piersi z kurczaka, cienkie plasterki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 szklanka kremówki
- ½ filiżanki kurzego bulionu
- 2 ząbki czosnku, posiekane
- 1 łyżeczka przyprawy włoskiej
- ½ filiżanki tartego parmezanu
- 1 szklanka posiekanego szpinaku
- 100 g suszonych pomidorów
Przygotowanie
- Podgrzej garnek lub patelnię na średnim ogniu i dodaj 1 łyżkę stołową oliwy z oliwek.
- Dodaj piersi kurczaka i smaż przez 3-5 minut z każdej strony lub do uzyskania brązowego koloru z każdej strony.
- Odstaw kurczaka na talerz.
- Dodaj czosnek do garnka i smaż przez około 30 sekund.
- Dodaj kremówkę, bulion drobiowy, przyprawę włoską i starty ser parmezan.
- Ubij i gotuj, aż sos zacznie gęstnieć.
- Dodaj szpinak i suszone pomidory i gotuj, aż szpinak będzie gotowy.
- Dodaj kurczaka z powrotem do garnka i podawaj natychmiast.
Dodatkowe informacje
- Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Taste is Yours
Autor: Ján Vasil